FaceBook Twitter YouTube
FaceBookna facebook

Otázky a odpovědi

Vážený návštevník,
radi odpovíme na vaše otázky týkající se Bezpečnostních dveří a služeb společnosti ADLO.

Vyplňte prosím následující formulář a čekejte naší odpověď.
Tučně označené políčka jsou povinná.
Formulář
Jméno:
Příjmení:
Město:
Telefon:
e-mail:
  Napište nám svojí otázku
 
prepíšte kód: chapta
 
Otázka: Mám zájem o dveře, které mají jeden jistící bod do podlahy. Byt ale ještě nemám zrekonstruovaný a tak když udělám novou podlahu (parkety...), bude zřejmě nutné dveře v dolní části zkrátit. Obávám se však, že spodní jistící bod bude potom příliš krátký...?

Naše dveře je možné v omezené míře dodatečně zkrátit (cca o 2 cm). Při zkracování dveří je nutné také zkrátit koncovku spodního táhla (Fi 14 mm) tak, aby netrčela ven ze dveří. Vodící kovový T-Kus ve dveřích se jen hlouběji zasune do dveří tak, aby bezpečnost nebyla po zkrácení dveří snížena.

Co se týče protikusu osazeného v podlaze, ten je nutné vyjmout a osadit nanovo a výše. Tak aby mezera mezi ním a táhlem byla minimální. Délka protikusu je však vždy větší než míra zkrácení dveří, takže protikus bude vždy držet i v původní podlaze. Není potřeba se nové dlažby obávat. Při správném nalepení vždy bezpečnost jen zvýší. V případě plovoucí podlahy, je nutné v ní ponechat okolo protikusu mezeru tak, aby při své roztažnosti vlivem teploty a vlhkosti neposunula protikus a neznemožnila uzamykání dveří.

Více o uzamykání do podlahy včetně foto najdete na:

http://www.adlo.cz/index.php?id=85&lg=cz

Hlavní výhoda jistícího bodu do země spočívá v tom, že na rozdíl od uzamykání do zárubně, tento bod odolává útoku zlodějů po celou dobu pokusů o otevření dveří. Jednoznačně ho doporučujeme použít.

Užitečné informace o postupu při rekonstrukci bytu najdete také na:

http://www.adlo.cz/index.php?id=117&lg=cz&oid=573&pg=1

07. 01. 2009 

Produkty

Služby

iADLO

Další

Prodejny Galerie realizací Video galerie